Даниел Радклиф обвини известността на героя си – Хари Потър, че е превърнала момчето-актьор в алкохолик, съобщи в. „Индипендънт”.

Актьорът направи това признание в радиопрограмата „Desert Island Discs”.

Той каза на водещия Лорън Лавърн: “Много бързо разбрах, че ако пия някъде, дори това е интересно за хората. В края на краищата това не беше просто някакъв пияница, постоянно чувах: “О, вижте, Хари Потър се налива в бара“.

Радклиф обясни, че ролята на момче с магически сили е довела до това, че интересът на хората към него е бил голям, но и „малко подигравателен“. Според него за мнозина „това е било смешно по дефиниция“.

Актьорът сподели, че в резултат на това започнал да „пие повече и да се напива по-често, и че го е правил в продължение на много години“.

„Когато идваше края на снимките и след като приключеха ме обземаше паника, просто не знаех какво да правя по-нататък и когато бях трезвен, ми беше неприятно“, добави той.

Радклиф, който започнал да пие много от 2010 г., днес благодари на семейството и приятелите си, че са му помогнали през тежките времена. Сподели също, че много пъти се е опитвал да спре да пие, но накрая успял заради помощта на приятелите си.