Правилно и задълбочено съдебните инстанции са излезли с извода, че 54-годишният рецидивист Валентин Николов е лице с висока степен на обществена опасност, многократно осъждан, и са извели проявената немотивирана жестокост към жертвата му, изразена в продължително насилие върху една безпомощна жена от страна на здрав мъж в разцвета на силите си. Правилна е и присъдата му от 12 години строг затвор и 30 000 лева обезщетение, реши окончателно Върховният касационен съд и категорично зачеркна защитната му теза, че не е участвал в зверствата, в които е обвинен, а е бил в разгара на любовна среща. 
Става въпрос за кошмарния грабеж на възрастно семейство от Червена вода, който двама бивши съкилийници извършиха в нощта на 6 срещу 7 април 2017 г. Тогава Радослав и Валентин влезли през прозореца в дома на семейството в Червена вода, завързали ги със свински опашки, като им отмъкнали пари и вещи на обща стойност 4096 лева. Година по-късно Радослав направи самопризнания и сключи споразумение, с което прие да изтърпи 6 години строг затвор. Валентин бе осъден през септември 2018 година и арестуван, след като бе обявен за общодържавно издирване, и оттогава обжалва присъдата си пред всички възможни инстанции.
До филма на ужасите за пенсионерите се стигнало, след като приятел на Валентин му подшушнал, че те имали добра сума в кеш в къщата си. Готови за големия удар, Радослав и Валентин се облекли с тъмни дрехи, сложили си качулки с отвори само на очите, запасили се с тиксо и свински опашки и с „Фолксваген Голф“ тръгнали към селото. Спрели в покрайнините на Червена вода, за да не бъдат забелязани, и тръгнали пеш из храсти и треви, за да не бият на очи. Около полунощ се озовали пред дома на 70-годишната Митка и 81-годишния й онкоболен съпруг, който бил прикован на легло заради тежката си болест. Сложили си ръкавици, за да не оставят отпечатъци, нахлули в спалнята, осветили с фенерче старците, завързали ръцете на пенсионерката и започнали да питат къде са им парите. Тя осъзнала, че работата е сериозна, и им казала къде стои пенсията, но че други пари няма. Те обаче знаели, че не е така, затова последвал тараш на всички стаи, претърсвани и отваряни били дори комини и розетки. На серии жената отнасяла зверски удари, юмруци и ритници, като единият насилник стоял до нея, а другият ровил, след което се сменяли. Жалост събудило състоянието на възрастния мъж, на когото не се осмелили да посегнат. Една от съществените им грешки била, че докато слагали тиксо на устата на жената, единият от насилниците си свалил ръкавицата и така по тиксото останали негови следи. Накрая дори си харесали кошница с 6 буркана мед, които също решили да свият. 
Едва на сутринта съвсем случайно комшия на пенсионерите чул виковете за помощ и видял смразяващата гледка. Митка лежала на земята по гръб с вързани ръце и крака, които били подути и отекли, а лицето и тялото й били в синини и отоци. Оказало се, че тя е със счупени ребра и гръдни прешлени.