Редовното заседание на общинския съвет, което по график трябва да се проведе в четвъртък, да се отмени. Предложението идва от групата на общинските съветници на ГЕРБ и е заради обявеното извънредно положение и разрастващата се пандемия от коронавирус. Те изпратиха писмо до председателя на общинския съвет Иво Пазарджиев и до кмета Пенчо Милков, с което искат да се насрочи извънредно заседание на председателския съвет, което да се проведе онлайн. На него да се реши сесията да се отложи, докато обстановката в страната се нормализира. Съветниците предлагат, ако има важни и неотложни въпроси, редовното заседание да се проведе онлайн при техническа възможност. 
Апелираме всички общински съветници да работят за спешно изграждане на повишена лична отговорност и разумно поведение сред гражданите в тези кризисни условия, се казва още в заявлението, подписано от председателя на групата на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.
Потърсихме за коментар председателя на общинския съвет Иво Пазарджиев, който подчерта, че действително обстановката е усложнена. Искрено се надявам всяка активност на общински съветник да е водена единствено от отговорност, а не от желанието да блесне, че предприема мерки. До четвъртък има достатъчно време да се прецени, нека изчакаме решенията на националния щаб и Министерски съвет, посочи Пазарджиев. Колкото до предложението за провеждането на онлайн сесия, председателят на общинския съвет посочи: Искрено се надявам, че Бедрос Пехливанян като дългогодишен член на общинския съвет е чел Закона за местното самоуправление и местната администрация, който не позволява такава възможност.