Голяма торта получи за 102-ия си рожден ден ветеранът от войните Трайко Андонов. Тя беше подарък от кмета Пенчо Милков, който не можа лично да я поднесе на столетника в Дома за стари хора „Възраждане“ в събота заради наложената забрана за посещения в социалните домове. Затова я изпрати заедно с поздравителен адрес по директора на дома Ани Венкова. Ръководството на дома пък изненада дядо Трайко с колаж от снимки.
Приятелите на столетника, с които от 2017 г. дели дните си в дома, го поздравиха с песни и стихове. Разплакан от оказаното му внимание, Трайко Андонов изпя една македонска песен и сподели, че ще живее още поне 5 години, докато стане на 107, а на следващия си рожден ден ще очаква лично кметът да го поздрави и да пеят заедно. И изпрати гостите си с думите: „Ще се виждаме още често“.
Роденият на 14 март 1918 г. в село Лазаро Поле, Македония, Трайко идва със семейството си в България през 1926 г. и се установява в Бяла, Русенско. Живял е в многодетно семейство, четирима братя и една сестра. По време на Втората световна война младият подофицер два пъти е мобилизиран и изпращан в противовъздушните батареи около София и Перник, за да защитава въздушното пространство над тях. През 1948 г. се установява да работи в Русе. Бил е старши инженер в бившия завод „Г. Димитров“, водещ корабостроител. След пенсионирането си е работил и като главен моделиер на „Камъшит“-Силистра.