Той предлага по-строги мерки срещу коронавируса

Председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски предложи въвеждането на по-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

"За един ден увеличихме броя на заболяванията си с 30%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки. Въпросът е за физическото население на Европа и света в една особена и беззащитна част от него каквито са възрастните. Слава Богу, децата ни са пощадени. Наложените мерки като че ли не дават задоволителен резултат", заяви той.

"Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота. Тези, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме с нашето безхабери", каза Мутафчийски.

"Седя с цялата си отговорност пред вас и ще предложа на Министерски съвет да се приложат най-твърди мерки. Не бива, естествено, да се посяга към това, без което не можем. Това са аптеките, хранителните магазини. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че нищо не сте разбрали", заяви още той.