Футболистите на „Дунав“ трябваше да изиграят днес предпоследния си мач от редовния сезон в Ефбет Лига. Двубоят срещу „Арда“ в Русе бе насрочен за 12.30 часа при закрити врата. По програма последната среща за дунавци през сезона бе гостуване на „Етър“.
Заради настъплението на коронавируса и бързо променящата си ситуация обаче, у нас се случи това, което през последните дни стана и в други европейски страни - БФС спря първенството за един месец. Засега.
Добрата новина за старши треньора на русенския тим Людмил Киров е, че нападателят Стефан Христов може да се възстанови през това време. Той не тренира през последните дни заради контузията, която получи на мача срешу „Лудогорец“ в Разград. А Стефан на практика е един от само тримата опитни нападатели на „Дунав“.
Затова пък на терена със сигурност щеше да се появи подписалият договор през седмицата френски футболист Дуде Ндонгала. Неговата жълта карта пристигна и той бе картотекиран в Българския футболен съюз. Въпреки че не е играл официален мач от лятото на миналата година, Ндонгала щеше да е сред титулярите.
Положението с резервната скамейка нямаше да е никаква изненада - на нея по традиция през пролетта отново щяха да седнат няколко юноши.