Професията пожарникар се изгражда с годините. Иска се много търпение, себеотдаване, в много случаи дори себеотрицание. За мен беше чест да бъда един от вас и винаги ще ви нося в сърцето си. Макар и пенсионер, аз ще ви помагам винаги, когато имате нужда от мен, защото заедно направихме много. Това каза вчера на раздяла с пожарникарите бившият им вече директор комисар Димитър Павлов.
Той е назначен в пожарната през 1983, през 1994 година става началник на Втора противопожарна служба, а шест години по-късно - директор на РД „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“. През всичките 37 години е награждаван многократно.
За мен беше чест да работя с вас, господин Павлов, тъй като вие сте един от най-добрите директори. Вие бяхте ръководител, който въведе нов стил на управление в нашите структури, навлезе в териториите на финансите и европейските проекти и умело ръководи русенската дирекция през всичките 20 години, каза пристигналият специално за случая директор на Националната противопожарна служба гл.комисар Николай Николов, който връчи и поздравителен адрес от вътрешния министър Младен Маринов.
Поздравления към Павлов отправиха още директорът на Областната дирекция на МВР Теодор Атанасов, областният управител Галин Григоров, директорът на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова и кметове на Сливо поле, Две могили и Ценово-Валентин Атанасов, Божидар Борисов и д-р Петър Петров.
Щафетата вчера пое комисар Валентин Красналиев, който е в пожарната от 1992 година. Новият директор подчерта създадената от предшественика си добра основа и му подари бяла пожарникарска каска с надпис от всичките му колеги „Моля, канете ни на гости“ и киркобрадва.
И Димитър Павлов сигурно ще го прави, но през почивните дни, защото след събличането на униформа облича костюм и започва работа по специалността си, но в една от най-големите русенски компании.