Поетапната модернизация на бул. „Липник“ продължава, като от вчера строителните дейности навлязоха в нов участък. Това наложи крайната дясна лента на южното платно на булеварда в участъка от Мол Русе до кръстовището с улица „Иван Ведър“ да се затвори за превозни средства. Наред с това е въведена временна организация на движението по пътна лента на връзката от бул. „Липник“ към бул. „България“ и обратно, както и от кръговото кръстовище към бул. „България“. Заповедите за затварянето на участъците са издадени от общинския отдел „Транспорт“. Те са въведени от вчера до приключване на ремонтно-строителните дейности.
Както е известно, рехабилитацията на бул. „Липник“ се прави на етапи, за да се създават най-малко неудобства за гражданите. Ремонтът стартира през лятото с участъка между кръстовищата на „Ялта“ и „Олимп“, като успоредно с това беше направен нов отводнителен канал между ул. „Дебър“ и „Мъглиж“, който да реши проблема с вечното наводняване под жп надлеза при всеки по-обилен дъжд. Необходимостта от подобряването на транспортно-техническите характеристики на булеварда възникна след ремонта на Кръговото кръстовище и пробива „Кауфланд“. Целта е да се елиминират задръстванията и да се намалят пътнотранспортните произшествия.
Модернизацията на 4300-метровата отсечка е за малко над 5,6 млн. лева. Парите идват по съвместен проект между общините Русе и Гюргево по трансграничната програма. За отводняването на жп надлеза в участъка от „Дебър“ до „Мъглиж“ общината получи подкрепа от регионалното министерство.