Можем да произвеждаме това, което ни е нужно, заяви премиерът Бойко Борисов, който провери производството на защитни маски в Габрово.

Всички държави-членки на ЕС имат дългосрочни договори с фирми, но в един момент доставките на защитни маски и облекла спряха.

Само в рамките на три дни имаме 40 хиляди метри плат, съобщи Борисов и добави, че се работи на пълни обороти, за да може максимално бързо да се отговори на нуждите на доктори, сестри, санитари, социални работници и др..

Заедно с Борисов в завода за предпазни облекла са здравният министър Кирил Ананиев и председателят на националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

5 млн. лева сме осигурили на ген. Мутафчийски за респираторни апарати, съобщи Борисов. Действа се максимално бързо, каза още той.

Паралелно с това – тема, която в България не съществува, но в съседни страни е страхотен бич, у нас миграционният натиск продължава да е нула, заяви премиерът пред медиите.

Оптимист съм, че натискът върху нашите братя ще намалее, но българите може да спят спокойно, каза още той.

Продължаваме на пълни обороти, 70 хиляди маски вчера минаха на тест и вече са разнесени, продължи Борисов.

Запитан дали има коментар на казаното от президента Радев минути по-рано от Румен Радев в Плевен, Борисов категорично отказа с думите: Няма да коментира, не ме интересува.