От драматичен театър „Сава Огнянов“ обявиха, че от 23 март русенската публика ще може отново да гледа спектакли на русенска сцена. Гастролът на театър „Българска армия“ с представлението „Басейнът“ към момента не е отменен, както и всички други събития след тази дата, се казва в съобщение на театъра. Оттам все пак уточняват: „При настъпили промени театърът ще информира своевременно зрителите си със съобщения на касата в Доходно здание, на официалната интернет страница www.rusetheatre.com и Фейсбук страницата TeatarRuse“.
Както „Утро“ вече писа, отменените спектакли „Двама съвсем голи мъже“ и „Мъжка задушница“ имат нови дати през април. Първият ще се играе на 2 април, а вторият - на 9-и. Всички закупили билет за тези спектакли могат да го ползват без презаверка, но ако за някого новите дати не са удобни, те биха могли да заменят билета си за друг спектакъл от репертоара на театъра или да поискат да им бъде възстановена сумата.
През март предстои и още една нова премиера на русенската трупа. Това е комедийният спектакъл за камерна сцена на младия режисьор Ивайло Ненов, който наскоро бе номиниран за статуетката „Златен кукерикон“ в категория „Млада надежда“ за постановката на „Три сватби и едно възкресение“. В момента Ненов подготвя „Балканска сватба“, като той е съавтор на текста заедно с Ваня Георгиева. На 31 март русенци ще видят премиерния спектакъл, в който участват Христо Пъдев /гост/, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тони Тончева и Кадри Хабил.