Всяко излизане от крайната спирка до Захарна фабрика по бул.“Тутракан“ е голям проблем. Тролеят трябва да пресече двете платна с по две ленти на оживения булевард, а колите се движат с висока скорост и това е много рисково, сигнализира вчера пред журналисти водачът на тролей №26 Лазар Иванов. 
В края на миналата година на това място имаше смъртен случай, след като автомобил се заби без всякакъв спирачен път в тролейбус, а преди това станаха няколко по-леки катастрофи, подкрепи го колегата му Атанас Аспарухов.
От името на колегите си двамата предложиха на това кръстовище да се постави автоматичен светофар, какъвто имаше на обръщалото срещу КАТ, който се включваше от самите водачи на тролеите. Така ще се въведе ред в пресичането и ще се избегнат бъдещи неприятни инциденти.
Въпросът стои на дневен ред в общината от януари. Разработват се мерки за обезопасяване на този рисков завой. Нужни са административни мерки, които не зависят само от общината, а трябва да се съгласуват с управляващия орган, защото този участък е част от проект за рехабилитация на „Тутракан“, каза началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Митева.