Лекоатлетът на СКЛА „Дунав“ Християн Стоянов тренира от няколко дни в Йоханесбург под ръководството на клубния президент и негов личен треньор Евгени Игнатов. Вчера „Утро“ разговаря с Игнатов.

- Евгени, как е в ЮАР? 
- Посрещна ни отлично време от 27-28 градуса през деня. Обиколил съм света, но никога не съм виждал толкова зелен град като Йоханесбург. Освен това въздухът е много чист за място, където живеят 1 милион души. Нашите тренировки са в парк, чиято обиколка е около 4 километра. Засега всичко върви по план. Надявам се само обстановката в света с коронавируса да не отложи параолимпийските игри в Токио.
- Как ви посрещнаха местните?
- Дружелюбни са. Когато Християн тича, го поздравяват.  
- А каква е истината за ширещата се престъпност в ЮАР?
- Бях резервиран, че има такъв момент, но засега, слава богу, всичко е спокойно. /Смее се/. Номерът е да не се замръква и да се прибираш навреме. Изненадах се от присъствието на сериозна българска общност. Един сънародник ни покани даже на футболен турнир на около 20 километра от Йоханесбург. Поиграхме, после пихме по бира.
- Каква е програмата ви?
- Тренировки и пак тренировки. Заради горещините излизаме за подготовка рано сутринта. Пак казвам - дано светът се успокои и Параолимпиадата да се проведе.