Изложба с картини на именити автори от фондовете на Художествената галерия и сборникът с разкази, вдъхновен от живописните и графичните сюжети, от вчера впечатляват ценителите на изкуствата в Пловдив. Там русенската Художествена галерия представя своя проект „Нарисувани разкази“, който беше подкрепен от Министерството на културата. 
В една от пловдивските галерии в центъра на града - галерия „U PARK“, директорът на ХГ Елена Великова и художничката Красимира Кирилова подредиха голяма част от платната, провокирали въображението и таланта на белетристи от България, Хърватия, Полша, Румъния, Великобритания и Австрия. От богатите фондове, които галерията притежава - близо 3000 картини, графики, скулптури и пластики, бяха подбрани 300 творби, от които всеки от 21 писатели си избра по една, която се изля в разказ или есе, разказа Елена Великова. Сборникът с текстовете на български и английски език, илюстрирани с репродукции, вече бе представен в Русе, а по-късно и във Виена. 
За съжаление, в Пловдив изложбата не бе открита официално, заради въведените предпазни мерки, свързани с коронавируса, каза Великова.