Две засечки в рамките на две години донесоха две присъди на шофьор заради това, че сядал зад волана стабилно почерпен и то посред бял ден. Заради опасното си и безразсъдно шофиране съдът на първа инстанция реши, че той трябва да излежи 3.5 години в затвора при строг режим, както и да плати 500 лева глоба. Тежката присъда обаче може да се обжалва.
Многократно наказваният за погазване на пътните правила водач бил засечен за пореден път пиян зад волана на „Дачия“ на 4 април 2019 година. Тогава пътни полицаи наблюдавали как малко след 15 часа мъжът внезапно спрял. Нетипичното му поведение събудило съмнение у униформените и го тествали за алкохол, а дрегерът отчел 2.34 промила. Каква е била концентрацията в кръвта обаче не е ясно, тъй като отказал да даде проба. Пред съда шофьорът бе категоричен, че няма вина и заслужава да бъде оправдан, тъй като не е карал колата, а негов приятел. Той се оказал случайно край автомобила само и единствено, за да прибере мобилния си телефон, който оставил вътре.
Тази му версия обаче не бе приета за правдоподобна от съда, който приложи строго закона и го наказа на 2 години затвор и 500 лева глоба. Отделно бе осъден да излежи условното си наказание от 2018 година, когато отново е хванат да шофира с 2.79 промила алкохол. И тъй като е погазил закона по време на изпитателния си срок бе наказан да излежи още 1 година и половина затвор.