Тепърва ще започнем да провеждаме разговори с музикантите, които бяха поканени за 60-ото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“, за да ги поканим за края на септември. Това каза селекционерът на фестивала Ива Чавдарова, минути след като вчера бе обявено, че емблематичният международен музикален форум ще се проведе най-вероятно от 19 септември до 4 октомври. 
С част от изпълнителите успяхме да говорим и някои от тях дадоха принципното си съгласие наесен да зарадват фестивалната публика, каза Чавдарова. Основните разговори обаче предстоят. Необходимо е време, за да могат солистите, ансамблите и диригентите да си огледат ангажиментите, които обикновено те планират с година-година и половина напред, и да преценят дали ще имат възможност да дойдат наесен в Русе. Почти всички от очакваните гости са изключително търсени музиканти и творческите им календари са подредени за дълго време напред. 
Надявам се до дни да можем да обявим по-конкретно пред русенци как ще се развият нещата с юбилейното фестивално издание и да предложим на ценителите варианти какво да правят с билетите за концертите, добави Ива Чавдарова.