Училища в Русе излязоха в интернет с препоръки към учениците си, свързани със свободното време през грипната ваканция и хигиената след завръщане в клас. Някои от съветите са насочени и към родителите, като за тях те трябва да научат от децата си.
Препоръките касаят събирането на групи по време на грипната ваканция, да си носят в училище гелове за ръцете, както и да използват почивката, за да наваксат с учебния материал. Родителите пък трябва да контактуват с учителите само по телефон или вайбър.
Ето и самите съвети:
Да не напускате дома си, ако не се налага, до 11.03.2020 г. включително.
2. Да не се събирате с приятели и съученици където и да е – вкъщи, в сладкарници, фитнес зали, кино салони, дискотеки, магазини и др..
3. Да подготвите за учебния период лични предпазни средства (гел за дезинфекция на ръцете, мокри дезинфектиращи кърпички).
4. В училището да използвате активно и отговорно всички средства за лична хигиена.
5. Да уведомите родителите си да не посещават училищните сгради до момент на отмяна. Контактите с директор и класни ръководители да се осъществяват по телефон, вайбър и др..
6. Отменят се всички извънкласни и извънучилищни дейности до следващо съобщение.
7. Препоръчваме свободното време да бъде използвано за прочитането на пропуснатите литературни творби, необходими за учебния процес.