Престижният турнир по тенис в американския град Индиън Уелс се отменя заради епидемията от коронавирус, съобщиха организаторите.

“В настоящия момент съществува голям риск за общественото здравеопазване в окръг Ривърсайд при провеждането на мероприятия от такъв щаба. Този турнир не отговаря на обществените интереси на запалянковците и играчите. Трябва да се обединим, за да се защитим от коронавируса. Много сме разочаровани, че турнирът няма да се състои, но здравето и безопасността на играчите, съдиите, спонсорите, сътрудниците и всички, които са свързани със събитието, са на първо място. Готови сме да преместим турнира за друга дата и ще проучим вариантите”, се казва в заявлението на официалния сайт на турнира. Квалификациите на турнира в Индиън Уелс трябваше да започнат днес.

Общият награден фонд на съревнованието е 18.5 млн. долара. Победител в турнира през 2019 г. при мъжете стана Доминик Тийм от Австрия, а при жените – Бианка Андрееску от Канада. Най-много победи в надпреварата имат Роджър Федерер и Новак Джокович – по пет.