Първи за 2020-а и двадесет и първи за последните пет години опит за продажба на останалите от „Дунавия“ активи ще направи на 24 март синдикът Димитър Богданов. Началните цени на имотите са променени спрямо актуализирана Експертна оценка, изготвена на 3 февруари тази година от инж. Евгений Божков.
След като бившият мегазавод започна да се продава на части преди повече от пет години, предлаганите позиции се стопиха наполовина и сега са само три. Най-скъпата от тях - хладилното стопанство, се оферира за 1 900 238,00 лв. - с около 4% по-малко отколкото на предишния търг през октомври миналата година. 
„Дунавия“ е в несъстоятелност от 11 декември 1996 година, но над 23-годишната сага още е далеч от приключване. През миналата година Окръжният съд даде и указания за ускоряване на процедурата, препоръка дошла след тематична проверка по заповед на главния инспектор на Инспектората при Висшия съдебен съвет. Доколко ще се бърза обаче зависи най-вече от кредиторите, а в случая на „Дунавия“ това е държавата, която обикновено не си дава много зор.