Лечебните заведения в Русе са подготвени за реакция при нужда, подсигурени са и допълнителни условия за прием на пациенти, съобщи директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова по време на вчерашното извънредно заседание на общинската комисия по здравеопазване. То бе свикано по повод обявената национална грипна епидемия, наред с това бяха обсъдени и предприетите от общината превантивни мерки за борба с коронавируса.
Предприети са всички предвидени в нормативната уредба мерки и изисквания. Разполагаме и с тъй наречения авариен фонд в бюджета, чиито средства са предвидени за реакция в кризисни ситуации. Готови сме за действие, ако се стигне до бедствено положение, заявиха от общината. 
До момента на територията на Русе няма установена положителна проба за коронавирус. Вчера към лабораторията в университетската болница „Св.Марина“ във Варна са изпратени 12 проби, предимно на заболели от вирусна пневмония. Резултатите ще бъдат известни днес. Според д-р Николова предприетите мерки за превенция до момента са достатъчни.