Еднодневната класика Милано-Сан Ремо бе отменена заедно с още две колоездачни състезания в Италия, най-засегната страна в Европа от коронавируса, съобщиха организатори на надпреварата.

След потвърждението от властите, че те не са способни да гарантират подходящи оторизации, RCS Sport обявява, че колоездачното състезание Тирено-Адриатико, насрочено за 11-17 март, е отменено. В добавка…за да гарантираме безопасността на публиката и хората, въвлечени в състезанието, RCS Sport взе решение да отмени и Милано-Сан Ремо, насрочено за 21 март, и Джиро д‘Сицилия, насрочено за 1-4 април“, се казва в изявление на RCS Sport.

Милано-Сан Ремо е една от петте „монументални“ класики в колоезденето, заедно с Париж-Рубе, Тур дьо Фландрия, Обиколката на Ломбардия и Лиеж-Бастон-Лиеж. RCS, който вече отмени съботната обиколка Страде Бианке, добави, че ще помоли Международния колоездачен съюз да намери нови дати за отменените състезания.

Повече от 3 000 случая бяха потвърдени в Италия, а жертвите са 100. В сряда правителството на страната излезе с решение, че всички спортни събития ще са без публика, докато ситуацията с новия вирус не бъде овладяна.