Петима са задържани за две кражби от вили край Средна кула и на златни накити от жилище по врема на вчерашната масирана акция на всички сили от Областната дирекция на МВР в няколко русенски квартала. 
Операцията е стартирала едновременно в 6 часа сутринта в кварталите „Дружба 2“, Средна кула, Трите гълъба и „Хъшове“. Проверени са 40 жилища и 30 хотела, за които има данни, че в тях са пребивавали проститутки, наркозависими и дилъри на дрога.
Открита е 16-годишна, която се е регистрирала в частен хотел с чужда лична карта на по-голямо момиче. Две от проверените места не са имали никакви документи за даване на стаи под наем. 
В автокъща в Трите гълъба съвместно с общинския отдел „Незаконно строителство“ и РИОСВ е установено незаконно строителство, намерени са и бракониерски изсечени дърва за огрев.
Две преписки са образувани и за открит ситно нарязан тютюн и за цигари без бандерол. Проверени са 100 автомобила с над 200 човека в тях и са съставени  22 акта и глоби по фиш за установени нарушения.