С потрес научих, че грандиозното произведение „Миса Солемнис“ на Бетовен на концерта на Софийската филхармония с Емил Табаков няма да се състои. Това е произведение, което се изпълнява изключително рядко -  еманация на човешкия дух, и то няма да бъде изпълнено в Града на свободния дух. Не знам по каква причина и на какво се дължи, но официално е свалено. Това според мен е една провокация. Това е скандал, удар по града. Това коментира арх. Венци Илиев на пресконференция на ДСБ вчера, на която беше представено новото ръководство на партията, част от което е и той. Илиев припомни, че грандиозното произведение е изпълнявано преди 30 години в Русе с чуждестранно участие и няма обяснение защо короната на Мартенските музикални дни отпада. Най-значимото музикално събитие в града се превръща в редовен фестивал, а най-значимото произведение отпада от програмата, каза още той. 
А иначе новото ръководство на ДСБ и председателят Иван Станев заявиха, че ще продължат политиката, която до момента е водена от партията. В новото ръководство са доскорошният председател и общински съветник д-р Теодора Константинова, Симеон Момчилов, който се занимава с програмиране над 10 години, Борислав Тодоров, който е зам.-директор на училище „Олимпи Панов“. В ръководството на ДСБ влизат също Валентин Ковачев, който е офис мениджър на софтуерна фирма, и юристът Данаил Ковачев.
Искаме да участваме във властта, но при определени условия, като затова ще приемем вътрешен Кодекс на честта. Той ще дефинира публичното поведение на изборните личности и сме готови да участваме във всяка власт, която позволява да се спазва Кодексът на честта, да се свърши нещо полезно за града и не позволява партньорите ни да ни поставят в лоша светлина. Това каза лидерът на ДСБ Иван Станев, като посочи, че се разработват три големи програми. Едната е „Кметство в сянка“, като веднъж месечно ще излизат с мнения по важни въпроси. Клуб „Станев и приятели“ ще провежда един или два пъти месечно събития с известни личности, с които да се обсъждат актуални теми. Ще продължи работата и по проекта „Русенска софтуерна долина“, чиято идея е да създаде отлични условия за инвеститори.