Възложих чрез имейли да съберем информация от всички артисти в „Мартенски музикални дни“ дали през последните 20 дни са пребивавали в рискови заради коронавируса страни. Тази информация ще я предоставим на щаба, който отново ще проведе заседание в понеделник от 14 часа, и тогава ще се дискутира какво се случва оттук нататък. Не бива да обсъждаме становище да не се провежда фестивалът, защото това означава да затворим и останалите културни институти. Това коментира зам.-кметът Енчо Енчев във връзка с препоръката на Регионалната здравна инспекция за отмяна на всички организирани обществени събития на закрито. 
„Ние сме пред две дилеми - дали отлагаме с месец или два фестивала и той въобще ще се състои ли. И за едното, и за другото ще има хора, които да са за и против, и ние ще сме виновни каквото и да направим, защото сме организатори. Но трябва да имаме предвид, че се променят правилата, ако фестивалът се проведе през юни например. Това са изпълнители от световна величина, като една значителна част от тях няма да дойдат, защото планират своята работа поне няколко месеца по-рано. Притеснението ни е огромно“, каза още Енчев.  
Той подчерта, че полагат много усилия за цялостната организация, но, от друга страна, са длъжни да вземат мерки, които осигуряват здравето на големи групи от хора. „Затова мисля, че трябва да се разсъждава трезво, без всякаква емоция. В понеделник ще разговаряме за съдбата на 60-ото издание на „Мартенски музикални дни“. Ние имаме пълна готовност да стартираме и да го проведем“, увери още Енчев, като подчерта, че такова нещо не се е случвало никога в историята на фестивала.