Пребледнелият като платно старши треньор на ЦСКА Милан Крушчич се обърна към пейката в 65-а минута и прати на терена доскорошния футболист на „Дунав“ Ахмед Ахмедов-Мечо. „Армейците“ губеха от „Ботев“ /Враца/ у дома с 0:1, а Мечо влезе като смяна на Али Соу. До този момент Соу, Евандро, Мизику, Пинто и другарите им в червено бяха обтегнали до краен предел нервите на малкото публика. 
Със своите първи 25 минути в официален мач за „армията“ Ахмедов асистира за изравнителния гол, а секунди преди края на редовното време получи топката от Стефано Белтраме и я прати в мрежата - 2:1!
Слисаният сърбин Крушчич си отдъхна. Виж къде бил ключът към вратата на „Ботев“! 
Мечо въобще не е толкова близо до съвършенството, но представянето му повдигна за пореден път болезнения въпрос за чужденците в българското първенство. На фона с яловия Соу, който във всеки мач излиза на чиста позиция поне няколко пъти, Мечо изглеждаше като Герд Мюлер, Гари Линекер или Петър Жеков. Типичната деветка, ефективният нападател! Не като бразилеца Евандро, който, щом се спъне в топката, гледа умолително към съдията, при това и се сърди, когато търпението на Крушчич се изчерпи и го смени.
Можем да се обзаложим, че Ахмедов получава в пъти по-малка заплата от Соу, Енандро, Джеси, Мазику, Пинто, Анита. Но ето, ако не е по-добър от тях, не е и по-лош. 
Да речем, че шансът в този мач беше с него. Но пък шансът се открива пред този, който го търси, а и може да се възползва от него. Късметът идва при подготвения, както гласи една градска поговорка.
Да се чуди човек на Гриша Ганчев, който, явно подведен /и то не за първи път/ от техническия щаб на ЦСКА от близо 10 души /!/, защо си дава парите за прехвалени чужденци, когато у нас /справка - Ахмедов/ има момчета, които могат да играят добър футбол.