28-годишен рецидивист с девет присъди зад гърба си е задържан за постоянно в ареста с постановление на Окръжния съд заради брутален грабеж на дете.
На 25 февруари около 17.30 часа двама мъже пресрещнали осмокласник до бл.103 в кв.“Чародейка“. Единият от тях стиснал за гърлото нищо неподозиращото дете с едната си ръка, а с другата бръкнал в джоба му и взел намиращите се там 7 лева и 70 стотинки. След това двамата мъже на бърз ход се отправили към кв.“Дружба“.
15-годишният ученик подал сигнал на тел.112 и на място пристигнал екип от Второ РПУ. Униформените взели момчето в патрулката и тръгнали в посоката, в която се изчезнали двамата мъже. Не след дълго те били разпознати от детето и арестувани.
В хода на проверката се оказало, че нападателят на момчето П.Б. е осъждан девет пъти за кражби и грабежи, а грабежът на момчето е извършен пет месеца след последната му условна присъда, която е за пробация. Обирджията е изправен на съд, който го остави в ареста до образуване на дело срещу него. Ако бъде признат за виновен, П.Б. може да влезе в затвора от 5 до 15 години.