Във Военномедицинска академия към този момента има 19 проби, които към този момент са отрицателни за COVID-19 и продължава да се работи още една проба. Тя ще е готова след около три часа, каза в 17 часа днес началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

В Националната лаборатория се работят три проби – от Варна, от Благоевград и от Хасково – и трите са отрицателни, предаде БГНЕС.

"Оказва се, че нашият контрол на сухоземната граница, особено на "Калотина", е изключително ефективен. За последните 24 часа от там, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и постъпили във ВМА четирима души. Това е изключителна новина, защото никъде по света такъв контрол не се прилага, заяви той и добави, че България има безпрецедентни мерки за сигурност", съобщи ген. Мутафчийски.

Двама от постъпилите във ВМА са международни шофьори, един е шофьор на автовоз, а четвъртият е пътник от автобус. И четиримата са свързани по някакъв начин с Италия.

"Не повече от 120 човека са под карантина за цялата страна", съобщи още ген. Мутафчийски. Той добави, че по още един отрицателен резултат от ВМА ще бъде изпратен към националната лаборатория за повторен анализ.