Богатата на красиви нюанси народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“ ще огласи в русенско изпълнение сградата на Европарламента на националния празник на България Трети март. Младите артисти от сдружение „4етри“, трио „Идепея“ и „4етно“ ще развълнуват евродепутатите с талантливите си интерпретации на едни от най-знаковите български народни песни. В сградата в Брюксел ще прозвучат „Брала мома ружа цвете“, „Зайди, зайди“, „Севдана“ и още вълнуващи фолклорни мелодии. Сред тях ще бъде и любимата песен на Васил Левски - „Ясен месец веч изгрява“, разказа за „Утро“ народният певец и музикант, преподавател в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ и ръководител и вдъхновител на младите изпълнители Гоце Великов. 
Поканата за русенския артистичен десант в ЕП е дошла от евродепутата Ангел Джамбазки. Той чул впечатляващите изпълнения на Радостина, Габриела и Вероника от трио „Идепея“ на Комитския събор в Червена вода и бил силно впечатлен от изкуството на младите хора, които преоткриват вълшебството на родния фолклор. Пак на този събор ние пък открихме и новия член на групата - 14-годишния Ростислав Върбанов, гайдар и тъпанджия, който вече е един от нас, каза за „Утро“ ръководителят на „4етри“ Гоце Великов. 
Една от седемнадесетте песни, които русенските млади артисти ще поднесат на европейските парламентаристи в чест на българския национален празник, ще бъде „Излел е Дельо хайдутин“, която се рее в космоса. „Отиваме в Брюксел, за да покажем величието на българските ритми и красотата на фолклорната мелодия. Ние сме едни малки въглени, в които пламти огънят на музиката. Искаме да създаваме пожари!“, каза за „Утро“ Великов.