Договорка за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа във Великобритания няма, а българинът не иска битката да е там, разкри неговият представител Боб Аръм пред worldboxingnews.net.

Двата лагера водят продължителни преговори най-вече за мястото на двубоя, а през последните седмици се наложи мнението, че двубоят все пак ще се проведе в Лондон. Аръм обаче опроверга това и прогнозира, че най-вероятно ще се стигне до търга на 3 март, който ще реши датата и мястото.

Всеки, който говори за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри избързва сериозно. Джошуа трябва да се бие с Пулев и имаме много голям проблем с мястото, на което Хърн иска да се проведе мачът. Освен това Британският борд не ни помага особено в преговорите. Пулев е готов да се стигне до търг за правата за организиране на мача, защото не иска да се бие във Великобритания. Няма да е равностойно“, каза 88-годишният Аръм.

Ако българските представители спечелят в наддаването по време на търга след по-малко от седмица, мачът най-вероятно ще се проведе в Съединените щати. Международната боксова федерация вече обяви кога ще е търгът, като измести датата за трети март, след като двете страни имаха повече от месец, за да изгладят различията помежду си.