Григор Димитров се класира за първия си полуфинал през този сезон. Българинът отстрани швейцареца Стан Вавринка в Акапулко (Мексико), след като го надигра с 6-4, 6-4 и така прекъсна серията му от пет поредни победи в срещите помежду им.

Димитров сервираше отлично и проби три пъти подаването на Вавринка. Швейцарецът успя само веднъж да вземе сервиса на своя противник. Българинът се представи по най-добрия начин във важните епизоди от мача. и спечели трети пореден двубой в Мексико.

Поставеният под №1 Рафаел Надал се класира без проблеми за полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в мексиканския град Акапулко. Двукратният победител в надпреварата даде само три гейма на корееца Сон Уо Куон за успеха с 6-2, 6-1 за час и половина на корта. Надал проби четири пъти в срещата, въпреки че имаше своите затруднения и на свой сервис в края на първия и началото на втория сет.

В спор за място на финала Надал ще срещне Григор Димитров, който рано тази сутрин българско време преодоля неудобния Стан Вавринка с 6-4, 6-4. Димитров има отчайваща статистика срещу 33-годишния испанец – само един успех от тринадесет срещи. Победата на Григор е през 2016 г. в Пекин на твърди кортове. За последно двамата играха на Мастърса в Монте Карло през миналия сезон, когато Надал спечели с 6-4, 6-1.

Другият полуфинал в Акапуллко е между американците Джон Иснър и Тейлър Фриц.