Ще поема моята отговорност заради незадоволителния резултат от местните избори, а тя се състои в това да се оттегля като председател на местната структура на ДСБ. Оставам в редиците на ДСБ, ще продължа да работя в общинския съвет и в партията преди всичко в името на Русе и русенци и всичко, което би било полезно за града и хората. Това каза на пресконференция дългогодишният лидер на русенската общинска организация на ДСБ д-р Теодора Константинова, която е един от символите на десницата в Русе. 
В снощното редовно отчетно-изборно събрание на партията участва лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов, който подчерта, че д-р Константинова е емблема на русенското ДСБ, като й благодари за дългогодишната и упорита работа.
„Не съм съвсем съгласен с оценката на д-р Константинова за незадоволителен резултат в Русе, защото имаме трима общински съветници, което за мен е задоволителен резултат. Но, разбира се, е необходимо да положим по-сериозни усилия не само в града, но и в областта, за да получим по-сериозна обществена подкрепа на следващите избори. При десните хора най-важна е личната мотивация, а след като тя е решила и преценила, изпитвам неудобство да я моля да си променя решението“, каза още Атанасов. 
Самата д-р Константинова беше категорична, че е човек с достойнсто и думата й на две не става, запитана дали има вероятност оставката й да не бъде приета на събранието. 
А иначе по устава на партията кандидатурите за поста се посочват на самото събрание и в зависимост от гласуването се представят. Русенската организация е една от добрите, има кадрови потенциал и съм сигурен, че ще се вземе разумно решение, допълни лидерът на ДБС.  
Той отбеляза още, че миналата година обединение „Демократична България“ участва в два избора, които бяха много сериозно изпитание, като резултатът на национално ниво е задоволителен, защото имат евродепутат и над 130 общински съветници. „Предстои следващото още по-сериозно изпитание - участие в парламентарни избори. Затова е много важно по какъв начин се организират нашите местни структури, за да може не само да потвърдим резултатите, а да ги надградим и да увеличим нашата подкрепа. Изключително важно е как ще изглежда следващото Народно събрание, защото висшият орган на държавна власт в страната е тежко обезличен. Важните въпроси не се решават от Народното събрание и това е продължение на една тактика на Борисов от годините, когато той нарече народните представители безделници още в първия му кабинет“, коментира Атанасов. 
Той посочи, че ще се борят да възстановят авторитета на Народното събрание и това да е органът, в който се вземат важните решения за развитието на страната. 
Всички решения се вземат еднолично от Борисов и живеем в Борисовата държава, а тя се състои основно в това да се подреждат обществени поръчки, които да обслужват тесен бизнес кръг около властта и лично около Борисов. Затова имаме амбицията да сме алтернатива на това корумпирано управление, каза още Атанасов.