Дамско яке за екстремен туризъм и спорт „AdventureS“ с вграден GPS и соларен панел за зареждане на мобилни устройства произвежда русенската фирма „Аристон С“. Проектът, финансиран по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, е един от 28-те примера за успешно реализирани в Русенско инвестиции, включени в информационната брошура, изработена от Областния информационен център. 
Якето за екстремен туризъм на „Аристон С“ е термо-, вятъро- и водоустойчиво и осигурява надеждна защита при всякакви неблагоприятни климатични условия. Общата стойност на проекта е 365 хил. лева, от които 328 500 лева безвъзмездно финансиране от оперативната програма. С парите е закупена нова техника за прецизна обработка на капризни материали като високотехнологичната мембрана, от която се изработва „AdventureS“.
Общо 303 проекта на стойност 455 млн. лева са финансирани в Русенско от оперативните програми, като безвъзмездно получената помощ е в размер на 354 млн. лева. 213 млн. лева от тях са насочени към община Русе. В информационната брошура са включени примери от множество сфери на дейност в различни населени места в областта, финансирани от всички европейски програми.