Помагач в телефонна измама за над 11 000 лева окончателно бе осъден да лежи в затвора заради наглото престъпление, в което участвал с ясното съзнание какво точно прави.
На 21 ноември 2018 година неизвестен заблудил 68-годишна жена, че е полицай и започнал да я обработва да му съдейства да залови бандити, като му даде всичките си пари и златни накити. След дълги уговорки пенсионерката се съгласила, включила се в сценария на бандитите и изтеглила от Пощенска банка до гимназия „Христо Ботев“ всичките си 10 400 лева. След това прибавила към тях златни накити за още 840 лева, увила всичко в пакет и го оставила на елтабло във вътрешен двор зад механа „Чифлика“. Мястото било избрано от куриера, който го харесал и го описал на босовете, а те насочили към него жертвата, която дори се разминала с човека, който секунди по-късно щял да прибере всичките й спестявания.
След като оставила ценния пакет, жената била инструктирана от мнимия полицай да тръгне към болницата, където щяла да я чака патрулка. Като наближила, „помагачката на полицията“ звъннала на непознатия комисар, но той вече не отговарял. Тогава се обадила на дъщеря си и картината бързо придобила истинските си очертания.
 В това време влезлият в ролята на муле А.К.взел такси и пътувал като баровец до мол „Витани“ в Букурещ, където предал парите и златото от удара на тарторите. По време на следствието обаче упорито твърдял, че не ги познавал и бил нает по обява за работа и те остават неразкрити.
Помагачът и друг път е съден за подобни измами, а сегашното наказание от две години затвор е направено в изпитателния срок на деветмесечна условна присъда, която също става ефективна. Така престоят му зад решетките ще е близо 3 години.