Футболистът на „Дунав“ Благой Макенджиев блесна с най-добри показатели при вратарите след мачовете от 22-ия кръг в първенството на Ефбет Лига, изчислиха статистиците от „Гонг“ и „Диема“. Макенджиев е под номер 1 с пет спасявания, три пресечени центрирания, две пресечени топки и 21 подавания в мача срещу „Славия“. Средният му индекс за полезна работа е 3,05. От началото на първенството той печели конкуренцията с колегите си за четвърти път. 
Фактът, че е най-добрият под рамката не радва много, тъй като това е и атестат за цялостната работа на отбора в защита при загубата с 1:3.
На второ място е Густаво Бусато от ЦСКА, а на трето - Мартин Луков от „Локомотив“ /Пд/. Петицата се допълва от Душан Перниш /“Берое“/ и Анатоли Господинов /Етър“/. 
Интересното е, че въпреки най-добрите показатели на Макенджиев той не е в топотбора на кръга. За вратар на 11-те най-добри е поставен бразилецът Бусато.
За треньор на седмицата бе избран наставникът на „Ботев“ /Враца/ Антони Здравков, с чийто тим отборът на „Дунав“ ще играе тази събота в Русе. Билетите за двубоя, който ще започне по пладне /12.30 часа/ са вече в продажба.
Масовите талони ще са с цена от 8 лева.