Два елекромобила за туристическата индустрия на русенския производител „Син Карс“ ще бъдат показани на започващия на 5 март автосалон в Женева. Първият модел на фирмата на Росен Даскалов е триколесна рикша „Тук Тук“, която е разработена по поръчка на френската фирма „Mondial Tuk Tuk“ и за година ще бъде произведена в тираж минимум 50 броя. Другият модел, с който ще се разглеждат европейските столици и други забележителности, е четириколесният открит автомобил „L City Sun“, който дава възможност за 360 градуса обзор на пътуващите в него.
Това е петото участие на „Син Карс“ на автоизложението в Женева. Освен посочените два модела фирмата ще покаже и още решения за екологична електрическа мобилност, а по традиция ще привлече вниманието и със супер автомобил - „SIN R1 650“. Спортният болид е нова разработка, сглобена в Италия с ново управление на скоростната кутия, развива над 300 км/ч и ускорява до 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.
Както „Утро“ вече съобщи, само преди дни Росен Даскалов направи голяма стъпка към осъществяването на проекта си за отваряне на завод на електромобили в Русе, като привлече за съдружник великотърновска фирма. Новото дружество ще пусне около 30% от акциите си на борсата, а очакваното набиране е около 24 милиона лева капитал.
„Амбицията ни е да произвеждаме по над 100 автомобила годишно“, разкрива очакванията от борсовите си ходове Росен Даскалов.