Четири пъти осъжданият за кражби Илвен Мехмед ще чака в ареста поредното си наказание - този път за наркотици, реши съдът по искане на Окръжна прокуратура.
32-годишният русенец е задържан в деня, в които от всички страни се леят вино и любов - 14 февруари. Точно тогава четирима цивилни служители на Криминална полиция отешли с необозначена кола ва го търсят в дома му в квартал „Дружба 1“. В същото време Мехмед чакал такси пред блока и като видял непознаните, хукнал да бяга, защото се уплашил да не го пребият, както по-късно обяснил.
Полицаите опитали да го спрат, но страхът дал на беглеца сили и той изчезнал. При последвалия обиск в избено помещение в блока му били намерени 40 грама метамфетамин и 40 грама хероин. След като една седмица Илвен не бил открит, Мехмед бил обявен за общодържавно издирване и на 22 февруари бил заловен на Дунав мост при опит да напусне страната.
Мой познат, който пордава наркотици на ученици и в момента е в затвора, ми направи капан, каза в съдебна зала Илвен вчера. Той заживял с приятелката на затворника, което го ядосало си отмъстил със сигнал в полицията, че в мазата срещу тази на Илвен има скрити наркотици, които той продавал.
Обясненията обаче не помогнаха на задържания да убеди съдиите, че е невинна жертва и ще чака под стража до образуване на дело срещу него за държане на наркотици.