Опасно пропадане се появи по натоварения булевард „България“ точно под новия пешеходен надлез, който свързва кварталите „Родина“ и „Чародейка“. Причината е подпиращ пилон към конструкцията на съоръжението, което все още се води строителен обект. То не е въведено в експлоатация, чака се констативен акт за установяване на годността за приемане на строежа. Тротоарът вече е паднал, а платното на булеварда пропада, като хлътването непрекъснато се увеличава заради вибрациите от преминаващите там тежкотоварни автомобили.
За това алармира общинският съветник Деян Недков от СДС след няколко сигнала от притеснени граждани, които често преминават оттам.                    Освен опасното пропадане на около 20 метра от пешеходния надлез в зелената ивица има стоманен блок, който е метър на метър. Той трябва да се премахне, тъй като ако има пътнотранспортно произшествие, ще е фатално, посочи синият общински съветник. Недков разполага и със снимков материал, който е показан на зам.-кмета Димитър Недев, а неговият отговор е бил категоричен - че на фирмата изпълнител на обекта няма да се плати, докато не се извърши необходимото укрепване.
Макар че пешеходният надлез над бул. „България“ все още се води строителен обект, от известно време граждани го ползват активно, а преди около месец вандали дори успяха да го потрошат. Неизвестни извършители счупиха част от дограмата и надраскаха стените и информационните табла, въпреки че в пешеходния мост беше изградено и видеонаблюдение именно с цел да не се допуска вандализъм. Тогава нанесените щети от вандалската проява се възстановиха от изпълнителя на строително-монтажните дейности за негова сметка, тъй като обектът е строеж, който не е предаден от изпълнителя на възложителя. Сега фирмата отново ще има ангажимент да извърши укрепителни дейности, с които да се спре пропадане на платното на булеварда. 
А иначе надлезът е от изключителна важност за живеещите в „Чародейка“, тъй като им осигурява бърза и безопасна пешеходна връзка с „Родина“ и оттам - с центъра на града. Изграждането му е част от втория етап на големия транспортен проект на общината по оперативна програма „Региони в растеж“ и струва 1 142 128 лева.