Кралица Елизабет II и кралското семейство се отнасят различно с Хари и Меган спрямо останалите членове на фамилията, съобщиха самите те в специално изявление на сайта си, цитирано от „Дейли мейл“. Според източници в двореца двойката има предвид принцеса Беатрис и принцеса Юджийн.

В съобщението си Меган и Хари пишат “Въпреки че не е прецедент други кралски особи да си търсят работа на пълен работен ден извън кралската институция, за херцога и херцогинята на Съсекс е въведен 12-месечен пробен период и редица рестрикции”.
След оттеглянето си като старши членове на кралското семейство двойката беше лишена от привилегии, и от възможността да имат представителни задължения от името на кралицата.
Принцесите Беатрис и Юджийн – дъщери на втория син на кралицата – принц Андрю и съпругата му Сара Фъргюсън, не се считат за старши членове на кралската династия, и затова не са ангажирани на пълен работен ден с кралските задължения. Напротив, двете принцеси, които са девета и десета по ред за трона, работят на пълен работен ден.
Принцеса Беатрис работи в частни фирми като бизнес консултант. Принцеса Юджийн пък работи като управител на швейцарската галерия за съвременно изкуство Hauser & Wirth.

В момента сестрите много рядко присъстват на кралски събития, но ежегодно са гости на годишните градински партита, които кралицата организира.
В изявлението на Меган и Хари се казва още, че принцът остава шести по ред за трона и ще запази военното си звание, и че все още имат право на лична охрана.
По неофициални сметки сумата, която се очаква да се подели поравно между Великобритания и Канада за охрана на младото семейство, е между 3 и 6 милиона паунда.
Според множество експерти и тълкуватели на кралските изяви, това е поредната PR-акция на Меган и Хари.