Нова красива изненада подготвя Биг Бенд Русе, който ще постави впечатляваща финална точка на арт салона „Любов и вино“. На 25 февруари, вторник, от 19 ч, голямата зала на Доходното здание ще събере почитателите на джаза и на разнообразните интерпретации на любими мелодии, джаз стандарти и арт експерименти. Това е първият концерт за календарната 2020 година на формацията, ръководена от диригента Димчо Рубчев. 
Той продължава да реализира една своя прекрасна идея - да включва в изявите на бенда нови русенски имена на солисти. „Иска ми се поне веднъж годишно, а ако е възможно и повече, да представяме нашата музика заедно с русенски изпълнители. Така даваме сцена на млади дарования, като, от една страна, им помагаме да получат по-голяма популярност в родния си град. От друга страна, осигуряваме възможност за солистите да работят с оркестър, което те невинаги и не навсякъде могат да си позволят. А както е известно, съвършено различно е усещането на един певец, когато излезе на сцената заедно с такъв ансамбъл, какъвто е нашият бенд“, каза Димчо Рубчев. 
Точно това са споделили с него и двете солистки, които ще внесат свеж артистизъм и настроение на концерта във вторник - Ива Йорданова и Нора Чернева. И двете признали, че преживяването е невероятно и неизпитвано от тях досега. И са щастливи и признателни за шанса, който им предоставя Биг Бенд Русе.
Ива Йорданова, която е завършила русенското Национално училище по изкуствата, в момента е студентка в Нов български университет в София и заедно с това има своите певчески изяви в столицата. Нора Чернева пее в Русе и най-вече в чужбина, като предимно изнася свои програми на презокеански круизни лайнери. 
И двете са изключително интелигентни и очарователни момичета, които притежават сериозен талант и рядко красиви гласове, каза за „Утро“ диригентът Рубчев. Той е убеден, че публиката ще оцени дарбата на Ива и Нора и ще получи огромно удоволствие от тяхното вписване в програмата на концерта. Във вторник двете млади русенки ще се включат като дует в „Holding out for a Hero“ на Бони Тейлър и в „Hello“ на Лайънъл Ричи, ще имат и самостоятелни изпълнения. В програмата представяме разнообразни стилове - от кавъри на различни джаз стандарти, през поп парчета със световна известност до инструментали, които със сигурност ще изненадат и ще зарадват истинските ценители, каза Рубчев. 
Билети все още могат да се намерят на касата на Доходното здание.