По примера на депутатите в Народното събрание русенските общински съветници протягат ръка да гласуват с чуждо устройство. На вчерашната сесия председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев беше сигнализиран, че съветникът от СДС Станимир Станчев отсъства, но на таблото се отчита негов вот. Устройството, което стоеше на първия ред, където Станчев седи до колежката си Елеонора Николова, а останалите две места са за съветници от ГЕРБ, беше иззето от сътрудниците. Пазарджиев припомни, че според правилника съветникът, който е гласувал с чуждо устройство, може да бъде отстранен от сесия. 
Впоследствие по предложение на председателя на групата на ВМРО Асен Даскалов беше направена 10-минутна почивка за консултации между групите във връзка с нарушението. Междувременно Станчев се появи в залата. След проведените разисквания стана ясно, че няма как да се установи кой е гласувал вместо него. Никой нищо не е видял и не може да се посочи име без доказателства. Затова със случая ще се заеме комисията по етика.
Траян Тотев от ВМРО предложи този, който е гласувал с устройството на Станчев, да си признае сам, което беше посрещнато с искрен смях в залата.