Високото напрежение по оста Румен Радев-ГЕРБ вчера се пренесе и в Русе. В парламента бе прочетена  декларация, с която от ГЕРБ поискаха от президента да се извини за грозните сцени по време на почитането на паметта на Васил Левски в София.
Неговият отговор бе даден в Русе: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.
Почти идентично изказване направи и Корнелия Нинова, като напомни, че „президентът Румен Радев вчера много ясно изрази личната си позиция в речта си, като призова всички да замълчим и да не се опетнява моментът и мястото, на което се бяхме събрали, за да отдадем почит на Апостола на свободата“.
Но наред със столичните сблъсъци случайно или не екипът на Радев имаше и местен скандал с ГЕРБ - с пропуснатия и добавен след напомняне венец на партията при честването на освобождението на града.
А докато президентът се качваше по стълбите на Паметника на свободата, за да произнесе празничното си слово, се чуха няколко вика „Предател“ и „Оставка“. Клип със сцената с неясен източник почти веднага се появи в националните електронни медии с пояснението, че Радев е бил освиркан в Русе. След като мъжът, който смущаваше церемонията, не се впечатли от направените му забележки и предупреждения, беше изведен от четирима полицаи. Впоследствие стана ясно, че мъжът е известен на полицията, а неофициалните коментари бяха, че е възможно да е бил дрогиран или да е „платен клакьор“.