Това е оригинален документ за криминална регистрация. Защо сега се открива, защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка. Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Благоевград в коментар на случая „Васил Божков”.

Във връзка с изземванията, Гешев заяви, че някои новини са фалшиви и каза още, че има хора, които защитават това, което са изкупили от иманяри, откраднали от българска земя и си го складират по офисите.

Ясно е, че ако всички артефакти бяха регистрирани и законно придобити, нямаше да се съхраняват така. Документите за екстрадицията са предадени, оттук нататък топката е в ОАЕ, добави Гешев.

Гешев коментира и приватизацията.

„Аз поемам принципни ангажименти, а не за конкретни случаи”, така Иван Гешев отговори на въпрос ще се разследва ли приватизацията на „Благоевград-БТ”.

Гешев добави, че се отнася абсолютно еднакво към всички случаи на приватизацията, при които са констатирани данни за извършени престъпления. А в крайна сметка ще стане ясно, ще се убедят, че прокуратурата работи, докато някои ще се упражняват, правейки си вятър на устата и хибридни атаки. Главният прокурор за пореден път каза, че приватизацията в България е бандитска и криминална. Проверката започва с най-големите като актив приватизационни сделки.