Амортизирана операционна маса на 40 години, която трябва да се подпира, за да не се клати и медиците от Клиниката по ортопедия и травматология на болница „Канев“ да могат да работят с нужната прецизност, ще бъде заменена от модерен комплект с широки възможности благодарение на дарение на стойност 50 000 лева от русенската фирма „Доминекс Про“.
Когато с моя съпруг разбрахме какво е предприел за болницата нашият съгражданин и филантроп - строителният предприемач Игнат Канев, сметнахме, че ние като хора, живеещи в този град, също можем да направим нещо за болницата. Не претендирам, че сме богати и ще се радвам, ако всеки наш съгражданин със собствен бизнес помогне с каквото може на нашите лекари, защото те също имат право да работят в добра среда, както в софийските клиники, каза собственичката на „Доминекс Про“ Нина Крушева, чиято фирма преди две години дари на болницата и съвременен апарат за хемодиализа.
За поредния си жест Нина Крушева получи грамота и плакет от директора на болницата Иван Иванов.
И кметът Пенчо Милков, и областният управител Галин Григоров поздравиха дорителката, а Григоров сподели и личен опит. Преди осем години тук оперираха счупения ми на три места крак и се наложи да лежа на една изкривена операционна маса. Това, което виждам сега, е нещо съвсем друго, каза той.
Лекуваме по 1500 души годишно. Първите пациенти, оперирани на новата маса, бяха тримата оцелели в тежката катастрофа в края на януари, в която загинаха две деца от Сливо поле, съобщи началникът на клиниката проф.Пенчо Косев.
На тържеството присъстваха още председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев и бившият шеф на болницата д-р Иван Стоянов, който също благодари на Нина Крушева. Показана бе и стаята за рехабилитация на пациентите в клиниката, чийто уреди са купени също от нея.