Елтън Джон ще се върне на сцената и ще завърши концертите си в Нова Зеландия, въпреки че му се наложи да прекрати гастролите си заради загуба на гласа.

Това се случи на стадиона „Маунт смарт“ в Окланд. Гласът на музикалната легенда започна да изчезва по време на самия концерт. По бузите му започнаха да се стичат сълзи. Почитателите станаха на крака и го изпратиха с аплодисменти зад кулисите. Преди началото на концерта певецът разказа, че лекарите са му поставили диагноза пневмония.

„Много ви благодаря за вашата необичайна подкрепа и за любовта, която ми подарихте по време на концерта. Ще ви бъда вечно благодарен“, написа Елтън в своя Инстаграм.

По-късно организаторите съобщиха, че той е много разстроен от това, че е трябвало да прекрати концерта си в Окланд. Те увериха, че останалите концерти ще се състоят по график.

Очаква се Елтън Джон да пее отново в Окланд на 20 февруари. 72-годишният певец е на прощално световно турне Farewell yellow brick road, което започна през септември 2018 г. и включва над 300 концерти.