“След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област. Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове”, се казва в официално становище на партията.

БГНЕС припомня, че Георги Мараджиев, областен лидер на ГЕРБ в Пловдивска област и кмет на град Стамболийски, вчера оповести, че е подал оставка в Изпълнителната комисия на партията заради разследване на имотното му състояние, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Мараджиев показа на медиите съдебното решение за учредяване на първата си фирма през 1990 година и каза, че оттогава до 2015 година, когато става кмет, изцяло е бил посветен на частния си бизнес, развиван в семейството.

Той показа документи за дивидентите, получавани през годините от него, от съпругата му и сина му, който след 2015 поема изцяло управлението на печелившата фабрика за пластмасови изделия. Мараджиев показа и имотна декларация от 2015 година, в която фигурират и два апартамента на Слънчев бряг. В годините по-късно от фамилията са закупени още два апартамента. В разследване на бТВ е посочена сделка за продажба на нива за 2 500 000 лв. “Този имот е целият ми живот, каза Георги Мараджиев, това е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано – това е парцел, офис и производствена база. Това е граденото от мен в продължение на 20 години. И тъй като тази собственост е на мое име и на съпругата ми, беше продадена на фирмата, която управлява синът ни и парите не са дадени от Рангел Мараджиев, а са дадени от фирмата, която той добре управлява. За да продадеш един имот на свързани лица, си длъжен да направиш пазарна оценка. Така че и този мит е разбит – има пазарна оценка на имота, това не е нива, това е производствена фабрика, а на каква цена ще продавам си е лично моя работа, дали ще го продам за 2 000 000 и да си гарантирам старините или за 3 000 000 – това си е моята фабрика, която съм изградил със собствените си ръце, и мога да я продавам на каквато цена искам, стига да не е под пазарната”, заяви Мараджиев.