Джип и две ловни карабини са конфискували от бракониери служители на Държавно ловно стопанство „Дунав“-Русе. Нарушителите са спипани в землищата на селата Бъзън и Писанец. 
В тъмната част на денонощието, дежурещ екип на стопанството забелязал превозното средство да се движи бавно по черен път край нивите между двете села. Джипът криволичел, осветявайки с фарове земеделските масиви, очевидно в търсене на дивеч. Горските служители последвали автомобила и не след дълго успели да го спрат за проверка. В него били установени трима мъже, двама от които държали извадено, сглобено и заредено оръжие.
Освен непозволеното придвижване с извадено оръжие и забраната за ловуване от автомобил, в хода на проверката се оказало, че лицата нямат писмено разрешително за лов. Заради бракониерствата горските служители са конфискували двете карабини, патроните в тях, автомобила и ловен билет. Оръжията са предадени в служба КОС на районното полицейско управление. Актовете, които са съставени на извършителите за трите нарушения, са придвижени по компетентност за налагане на съответните наказания.
За периода от 3 до 9 февруари горски служители са извършили общо 772 проверки. Инспектирани са 83 обекта за дърводобив, проверени са 102 превозни средства, 539 ловци и 48 други физически лица.