Живописецът Хрисанд Хрисандов е авторът, спечелил първа награда в конкурса „Любов и вино“, организиран за втори път в рамките на арт салона със същото название. Резултатите бяха обявени в понеделник вечерта, когато бе открита изложба от 25 картини. Те са подбрани от всичките 32 работи, представени за конкурса от 12 русенски автори. Заместник-кметът Енчо Енчев поздрави участниците и изрази надежда, че темата за любовта и виното ще продължава да вдъхновява творците от града. 
Към тази надежда се присъедини и директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов, комуто принадлежи идеята за арт салона, чиято програма се обогатява с всяко негово издание. 
Председателят на журито, определило победителите в конкурса, Николай Колев /който е и председател на Дружеството на русенските художници/, обяви имената на наградените. Поощрения получават Мариана Соколова и д-р Димитър Димитров. Трета награда отива при Димитър Стерев, втора при Валентин Георгиев и първа - при Хрисанд Хрисандов. При получаването на грамотата и приза Стерев обяви, че дарява паричното измерение на своята награда - 50 лева - на Дружеството на художниците. Същия жест направи и вторият в класацията - Валентин Георгиев. Хрисандов отсъстваше от церемонията, така че предстои тепърва да стане ясно дали той също ще прояви щедрост към дружеството, като му дари своя приз от 150 лева.