Една от вкусните атракции на предстоящото пето издание на уникалния фестивал в село Бабово „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ ще бъде приготвена по личната рецепта на кмета на селото Пламен Пенков. Фестивалът ще събере около 1000 певци, танцьори и разказвачи и два пъти повече гости тази събота на площада на селото. Очакваме при нас да пристигнат самодейци и ценители на народните традиции от Силистренско до Великотърновско, обобщи за „Утро“  кметът Пламен Пенков. 
Докато на мегдана майстор готвачът и собственик на Юнашката тава Ангел Ангелов ще приготвя зелева чорба за всичките три хиляди участници и гости, Юнашкият тиган ще бъде предоставен на бабовчани, които ще майсторят в него Кметски кебап! Ястието ще бъде сготвено от колектив местни майстори под наблюдението и с указанията на кмета.
Главното в рецептата са двете основни компоненти: свинско месо и много лук, обясни лаконично Пенков.
Истината е, че когато този кебап се готви в голямо количество, при това на истински, жив огън, той става далеч по-ароматен и апетитен, отколкото в малка тенджерка у дома, добави кметът. Според него от специалния кебап в събота ще могат да похапнат 300-400 души. 
„Премиерата“ на кметския кебап се състоя миналата година на бабовския фестивал. Очевидно силно впечатлен от рецептата и подхода на кмета, майстор готвачът Ангел Ангелов не пести комплиментите си към него, като го характеризира като „огин човек“. 
Празникът започва в 10 часа и жителите на Бабово са си поръчали хубаво време, за да може веселието да бъде пълно.