Футболистите на „Дунав“ загубиха с 0:2 първия си домакински мач от пролетния сезон в Ефбет Лига. Гостите от морската столица определено бяха по-класният тим, държаха повече топката и закономерно стигнаха до съвсем заслужена победа. Играчите на русенския  отбор се стараха доста, не че нямаха желание за борба- напротив, хвърлиха се, но се видя, че само на мускули няма как да се справят срещу по-добрия и можещ тим на „моряците“. Не че някой се е надявал на чудо след постната и символична селекция, направена в „Дунав“ през зимната пауза. С на практика само нови трима футболисти и с доста къса резервна скамейка само чудо като че ли може да спаси дунавци през този сезон от изпадане във Втора лига.  Но да не бързаме и дано, както се казва, денят да не се познава от сутринта.
„Черно море“ поведе още във 2-та минута след атака по левия фланг. Топката бе центрирана в наказателното поле, защитата на русенци не се ориентира и непокритият Патрик Андраде я прати зад търба на Макенджиев - 0:1.
„Дунав“ не направи почти нищо до края на полувремето, ако се изключи една акция, при коята Стефан Христов остана почти сам срещу вратаря на гостите. Той обаче не си поведе добре топката и тя бе изчистена.
Мъката за „Дунав“ се  задълбочи в 52-а минута. „Черно море“ организира атака от нищото, защитата заспа отново и Матиас Курьор направи 0:2 след изстрел в долния ляв ъгъл.
„Дунав“ се опита, основно с хъс и желание, да направи нещо до края на мача, но в предни позиции не се получаваше нищо. Няколко центрирания, няколко разбърквания и толкова. А и статистиката бе безпощадна - 8 срещу 3 точни изстрела в полза на „Черно море“!
За „черешка на тортата“ Исаевски получи контузия и бе заменен принудително. Като се има предвид колко рехава въобще откъм футболисти като бройка е русенскаха скамейка, старши треньорът Людмил Киров ще има големи главоболия през следващата седмица.
Преди мача имаше едноминутно мълчание в памет на дунавския фен Димитър Костов. Едно от най-верните момчета в агитката на русенския отбор си отиде след заболяване на 33-годишна възраст. „Утро“ поднася съболезнования на семейството му.
„Дунав“: Благой Макенсжиев, Петко Цанков, Росен Колев, Александър Исаевски, Диян Димов, Свилен Щерев, Юлиан Ненов, Стефан Христов, Ивайло Лазаров, Митко Митков /Григор Долапчиев, Фернандо Кавалканте, Любен Николов/