„Експрес Сервиз“ поема маневрената дейност в още един завод на „Каолин“, съобщи русенският производител на локомотиви. С малкия модел акумулаторен ES1000 се извършва от началото на годината натоварването с пясък в завод „Девня“. Благодарение на радиодистанционното управление, процесът е максимално улеснен и оптимизиран. До миналата година тази маневрена дейност се е извършвала от локомотиви серии 55 или 07, с разход на гориво от над 22 л/час, със съответните маневрени бригади, поддръжка и присъщите за това разходи.
„Експрес Сервиз“ извършва маневрените дейности на „Каолин“ в Сеново и Ветово от 2018 г., като използва машини собствено производство и свой персонал. Фирмата вече се доказа като доставчик на модерни маневрени решения. 
С увеличаване на разходите за труд, горива и поддръжка на старите дизелови локомотиви от 20 век, очакваме все повече маневрени оператори да се интересуват от нашите съвременни решения. Все повече модерно мислещи предприемачи се обръщат към нас. ЖП превозвачите също трябва да преосмислят дали сегашните локомотиви серии 52, 55, 06, 07 са добро решение за индустриалните ЖП маневри, коментират от „Експрес Сервиз“.
Русенската фирма вече зарежда батериите на локомотивите с електричество от собствена соларна централа, разположена на покрива на завода й в района на ДЗС.