Късо съединение в контакт, довело до огън, взриви газова бутилка за битови нужди в къща на ул. „Тетово“ 15. В резултат на нагряването желязната бутилка се пръснала на парчета и нанесла щети на антрето, където се намирала, а силният гърмеж вдигнал на крак жителите в жк „Възраждане“. 
Инцидентът стана около 21.15 часа в събота. Натоварен с консуматори разклонител предизвикал късо съединение в контакта и от него започнал за излиза огън. 65-годишната собственичка на къщата в това време била в друга стая и не усетила пламъците, които се прехвърлили върху съседната газова бутилка с котлон. В този момент котлонът не работел, но от нагряването малкото газ в бутилката се взривил и взривът нанесъл щети на цялото антре. Едва тогава жената разбрала, че нещо става, и веднага излязла на улицата. Откарана е с линейка в болница „Канев“ заради голямата уплаха, която изживяла, и е настанена в Интензивно хирургично отделение с леко обгазяване.
„Чух силен гръм, но помислих, че е от някоя кола на улицата. Като излязох навън обаче, видях съседката да стои изумена до оградата. Отидох при нея, видях, че няма наранявания, и се обадих на тел.112, откъдето ми казаха, че вече има няколко обаждания. След 10 минути дойдоха два противопожарни автомобила и линейка. Момчетата много бързо се справиха с пожара, като изнесоха навън две празни газови бутилки, третата, която е гръмнала, я нямаше“, каза вчера пред „Утро“ мъж, който живее в съседната до взрива къща.
„Снощи бях извън града, но като разбрах, какво се е случило с майка, веднага тръгнах за Русе. Не знам подробности за инцидента, освен че взривът е предизвикан от късо съединение в контакт до самата газова бутилка“, обясни синът на собственичката на къщата.
Забравена включена ютия пък подпали диван в апартамент в блок на площад „Дунав“ в събота в 1.30 часа след полунощ. Собственичката на жилището била заспала и докато усети отровния дим, се надишала с въглероден двуокис. След получен сигнал на тел.112 на място пристигнали огнеборци, които изнесли жената извън блока и загасили огъня в стаята.
В петък вечерта бездомници запалиха изоставена незавършена сграда на ул.“Доростол“ до бившия дом „Райна Гатева“. Сутеренът на грубия строеж бил пълен с чували с боклуци, които пламнали от огъня, запален от клошарите, за да се стоплят. Съседи се обадили на тел.112 и екип огнеборци загасил пламъците, а клошарите си плюли не петите. 
Огънят е загасен до следващия път, когато същите клошари пак ще влязат в изоставената сграда, за да се топлят, коментираха пожарникари. Според тях всяка зима тази сграда гори от действията на бездомниците и те идват да я гасят.